Доступність посилання

ТОП новини

Янукович має виконати свою обіцянку США та ЄС – Томенко


Віктор Янукович має виконати свою обіцянку декриміналізувати економічні злочини, – заявив в інтерв’ю Радіо Свобода один із лідерів «БЮТ – «Батьківщина» Микола Томенко, віце-спікер парламенту.

«Віктор Янукович має виконати те, що він пообіцяв усьому світові. Він разів десять сказав усім – від президента Обами до керівників ЄС – про те, що необхідно ліквідувати рудимент радянської сталінсько-берієвської системи через закон про декриміналізацію», – сказав Томенко.

«Щоправда у своєму законопроекті Президент забув згадати потрібні статті. І ми нагадаємо Президенту, щоб він виконав свої обіцянки. Ми внесли такі пропозиції щодо 364 та 365 стаття чи як у випадку з Луценком 171 статті», – наголосив віце-спікер Верховної Ради.

За словами Томенка, опозиція « формулює поправки у такий спосіб, щоб (вирок Тимошенко) тлумачили як політичне переслідування. Якщо наші поправки будуть проголосовані, то предмет звинувачення ліквідується таким чином, що автоматично Тимошенко й Луценка треба буде звільняти».

6 жовтня Верховна Рада ухвалила у в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу.

Президентський законопроект передбачає лише декриміналізацію господарських злочинів, тоді як опозиція наполягає на виведенні з-під кримінальної відповідальності злочинів, що підпадають під дію статей, за якими судять Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

До другого читання законопроекту щодо гуманізації економічних злочинів опозиція може внести свої поправки.
XS
SM
MD
LG