Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США попереджає про загрозу «антиамериканських акцій»


Держсекретар США Гілларі Клінтон
Держсекретар США Гілларі Клінтон
Держдепартамент США опублікував адресоване всім американським громадянам попередження про загрозу «антиамериканських акцій». Цей крок пов’язаний з інформацією про розкриття змови двох іранців, які планували вбити посла Саудівської Аравії в США.

Як заявив у вівторок увечері представник Держдепартаменту – міністр юстиції США Ерік Голдер, план замаху може свідчити про «агресивний акцент» іранського уряду на терористичну діяльність.

Держсекретар США Гіларі Клінтон назвала змову з метою вбивства саудівського посла «небезпечною ескалацією» з боку Тегерана і закликала засудити ці дії на міжнародному рівні.

«Ця змова – небезпечна ескалація політичного насильства та фінансування тероризму, що практикується іранським урядом», – заявила держсекретар США у середу у Вашингтоні.

Вона додала, що Іран повинен відповісти за свої дії.

За даними американських спецслужб, дві особи, імовірно пов’язаних з іранським урядом, мали намір організувати на території США вбивство посла Саудівської Аравії і готували теракти біля будівель ізраїльського і саудівського посольств у Вашингтоні.

Один зі звинувачених, громадянин США та Ірану Мансор Арбабсіар, був заарештований наприкінці вересня. Він визнав свою провину. Інший, Голам Шакурі, який імовірно є співробітником іранських спецслужб, оголошений у розшук.

Іранська влада відкинула твердження Вашингтона, назвавши їх «брехливими» і «безпідставними».
XS
SM
MD
LG