Доступність посилання

ТОП новини

Державний департамент США закликає посилити санкції проти Ірану


Державний департамент США закликав «подвоїти зусилля для забезпечення дотримання санкцій ООН, національних та регіональних» проти Ірану.

«Кожного разу, коли ми вдаємося до таких санкцій – ми закликаємо інші країни підтримати їх. Підтримати у межах їхніх можливостей та відносин з Іраном. Ми закликаємо вдатися до політичного та економічного тиску, який вони можуть собі дозволити», – оголосила заклик речниця Державого департаменту США Вікторія Нуланд.

США вважає, що підтримка Іраном змови з метою вбивства посла Саудівської Аравії може свідчити про зміщення центру уваги іранського уряду в бік терористичної діяльності, спрямованої проти дипломатів з певних країн, у тому числі на території США», – йдеться уповідомленні держдепартаменту.

Про це ж президент США Барак Обама говорив по телефону з королем Саудівської Аравії Абдаллою.

Зовнішньополітичне відомство США також попередило американських громадян про небезпеки, які чекають їх по всьому світу після розкриття змови й закликав американців, котрі перебувають за кордоном, проявляти максимальну пильність і підтримувати зв'язок з посольствами та консульствами США.

Іран відкидає причетність до викритого замаху і заявляє, що США у такий спосіб намагаються відволікти американський народ від економічних проблем.
XS
SM
MD
LG