Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Словаччини схвалив розширення стабілізаційного фонду єврозони


Прем’єр-міністр Словаччини Івета Радічова
Прем’єр-міністр Словаччини Івета Радічова
У четвер парламент Словацької Республіки переважною більшістю голосів схвалив розширення Європейського стабілізаційного фонду. Так сталось у другому голосуванні після того, як у вівторок, 11 жовтня депутати проголосували проти цього проекту.

Повторне голосування в Парламенті викликане політичною кризою, яка вибухнула після того, як прем’єр уряду Івета Радічова поєднала голосування за розширення повноважень Європейського стабілізаційного фонду з голосуванням за довіру уряду. Тоді депутати в голосуванні висловили недовіру кабінету міністрів.

Передбачається, що словаки обиратимуть новий склад парламенту 10 березня 2012 року. Як розвиватимуться події – залежить від президента Словаччини Івана Гашпаровича, вважають аналітики, беручи до уваги кілька варіантів, зокрема, й те, що президент може доручити нинішньому прем’єру Іветі Радічовій керувати урядом до виборів нового парламенту. Інший можливий крок – формування так званого адміністративного кабінету, тобто кабінету непартійних фахівців.

Словаччина – єдина країна, яка поставилась негативно до розширення повноважень Європейського стабілізаційного фонду і погодилась з його розширенням тільки в другому голосуванні. Для розширення стабілізаційного фонду потрібна згода всіх 17 країн – членів єврозони.
XS
SM
MD
LG