Доступність посилання

ТОП новини

Німецький депутат пропонує відібрати в України Євро-2012


Член спортивного комітету бундестагу, депутат правлячої партії ХДС Франк Штеффель закликав УЄФА відібрати в України статус господаря чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«УЄФА має можливість зробити символічний жест проти державного свавілля і політично забарвленого правосуддя. Країні, яка топче ногами права людини і правову державу, не можна надавати подіум для самопрезентації», – зазначив депутат від партії «Християнсько-демократичний союз» в інтерв’ю Handelsblatt Online, повідомляють у четвер агенції новин.

Водночас християнський демократ зазначив, що якщо відібрати в України право приймати Євро, будуть покарані й футбольні вболівальники країни: «Отже, чинитиметься максимальний тиск на українську владу для того, щоб вона діяла у правовий і демократичний спосіб».

На думку Штеффеля, сім років ув’язнення для Тимошенко і 137 мільйонів євро штрафу не мають нічого спільного з правовою державою в Європі.

«Отже, Євро-2012 має проводитися не у двох країнах, а лише в демократичній Польщі», – вважає він.

У четвер головне слідче управління Служби безпеки України порушило ще одну кримінальну справу проти колишніх Юлії Тимошенко та іншого колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка за підозрою у спробі розкрадання з державного бюджету України коштів на суму майже 405,5 мільйонів доларів.

Юлія Тимошенко наразі утримується у слідчому ізоляторі у зв’язку з оголошенням їй вироку Печерським судом від 11 жовтня.
XS
SM
MD
LG