Доступність посилання

ТОП новини

Київ готовий перенести підписання угоди про асоціацію – Янукович


Президент України Віктор Янукович заявляє, що Київ готовий перенести на пізніший термін підписання угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв’язку зі справою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це він заявив у вчорашньому інтерв’ю журналістам іноземних засобів інформації, як його сьогодні навело агентство Bloomberg.

«Якщо Європа не готова до цього з якоїсь причини, або Україна не готова, це означає, що рішення може бути ухвалене пізніше», – сказав Президент.

«Угода про асоціацію, яка відображає перспективи приєднання України до ЄС, має дуже велике значення для нас», – додав голова держави.

Окрім цього, Віктор Янукович зазначив, що процес євроінтеграції України не повинен пов’язуватися зі справою Юлії Тимошенко. «Кримінальні справи проти Тимошенко мають бути відокремлені від інтеграції України з Євросоюзом», – цитує Януковича Bloomberg.

Очікувалося, що угоду про асоціацію Україна та ЄС парафують у грудні, якщо цьому не перешкодять внутрішні події в Україні, що їх на Заході вважають політичними переслідуваннями опозиції.
XS
SM
MD
LG