Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія: Брюссель і Київ ще не погодили остаточну дату візиту Януковича


Сторони поки не погодили остаточну дату візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселя. Про це повідомила речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон Мая Коціянчич.

«Поки не підтверджена жодна дата. Думаю, нам спершу потрібно побачити те покращення умов, до якого ми закликаємо», – сказала вона.

За її словами, зустріч сторін у Брюсселі вирішили відкласти доти, доки не з’являться умови, які більше сприятимуть поступу у двосторонніх питаннях. Мая Коціянчич також підтвердила, що на зустрічі 20 жовтня мали обговорюватися невирішені питання щодо угоди про асоціацію.

«Умови, які ми ставимо, – це покращення ситуації з верховенством права, а також дотримання тих основоположних принципів, які лежать в основі наших відносин не лише з Україною, але й і з іншими державами в рамках Східного партнерства», – додала речниця віце-президента Єврокомісії.

Також Мая Коціянчич наголосила на тому, що в Єврокомісії «не вважають, що суд над Юлією Тимошенко провели з повагою до міжнародних стандартів, тобто до справедливого, незалежного та прозорого процесу, а процес продемонстрував застосування вибіркового правосуддя та існування в Україні політично вмотивованих процесів».

«Це не лише справа Тимошенко, це значно ширше питання, яке стосується й інших представників опозиції чи колишнього уряду. І ми вже закликали владу України зважити на нашу стурбованість», – зазначила Мая Коціянчич.

«Від того, як Україна поводитиметься в цій ситуації, як вона поважатиме фундаментальні принципи та верховенство права, залежать і наші двосторонні відносини, зокрема переговори щодо угоди про асоціацію», – додала речниця віце-президента Єврокомісії, верховного представника ЄС із закордонних справ.
XS
SM
MD
LG