Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція звинувачує Азарова в зраді національних інтересів


Опозиційний уряд вирішив звернутися до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу стосовно прем'єр-міністра Миколи Азарова за перевищення повноважень і зраду національних інтересів через підписання угоди про зону вільної торгівлі з Росією, Білоруссю та Казахстаном без рішення уряду і парламенту.

Опозиційний уряд засуджує спроби правлячого режиму втягнути Україну в Митний союз, «оскільки це призведе до відновлення СРСР і до ізоляції України від цивілізованого світу».

Народний депутат Сергій Терьохін від фракції БЮТ-Батьківщина наголосив, що договір про Митний союз, текст якого є в опозиційного уряду, свідчить про його невигідність для України. Так, за словами депутата, в договорі передбачено низку винятків з переліку товарів, на які не поширюються умови вільної торгівлі. У першу чергу – це енергоносії: газ, нафта і нафтопродукти, а також метал, металовироби та трубопрокат.

Крім того, за словами, Терьохіна, в договорі передбачені «асиметричні обмеження» для України, тобто, передбачено введення митних тарифів, які вигідні іншим країнам-членам СНД, однак невигідні Україні.
XS
SM
MD
LG