Доступність посилання

ТОП новини

Рада відмовилася встановити відповідальність за політичні переслідування


Верховна Рада України відмовилася ухвалити проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо обмеження права Служби безпеки України та інших правоохоронних органів здійснювати політичні переслідування.

За законопроект, внесений депутатом-нунсівцем Арсенієм Яценюком, проголосували 63 народних депутати з 361 зареєстрованого.

Законопроектом передбачалося доповнити Кримінальний кодекс України статтею «Політичне переслідування». За законопроектом, політичне переслідування визначалося як діяння, спрямоване на умисне переслідування за свободу думки і слова, вільне вираження своїх поглядів і переконань, свободу світогляду і віросповідання, задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів правоохоронними органами та їх посадовими особами (зокрема органами Служби безпеки, прокуратури, внутрішніх справ) шляхом застосування тиску, насильства, погроз, залякування тощо.

Автор законопроекту запропонував запровадити відповідальність за політичні переслідування у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 10 років.
XS
SM
MD
LG