Доступність посилання

ТОП новини

«Ніхто перед Україною жодних дверей не закривав» – Штефан Філе


Ми готові до співпраці з Україною за умови дотримання європейських стандартів, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода комісар ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Філе.

«Ніхто перед Україною жодних дверей не закривав. Ми кілька років не працювали над угодою про асоціацію для того, щоб зачинити двері. Це абсолютна нісенітниця і я її абсолютно відкидаю», – зазначив Філе.

«Однак у питаннях, що стосуються головних демократичних цінностей, прав і свобод людини, законодавства, незалежності судів, там простору для компромісів немає», – наголосив єврокомісар.

«Маємо сильне відчуття того, що у справі колишнього прем’єра Тимошенко йдеться про вибірковий підхід до юстиції. Цю думку, яку має Євросоюз, я собі дозволю сформулювати так: «Не засуджуємо і не засуджуються колишні голови урядів до тюремного ув’язнення тільки тому, що вони виконували свої політичні обов’язки. І вже цілком не мають засуджуватися до тюремного ув’язнення на основі законів, які існували в колишньому комуністичному Радянському Союзі», – наголосив Штефан Філе.

За його словами, зустріч між Президентом України Віктором Януковичем і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та головою Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, яка мала відбутись 20 жовтня, не скасована, а «відкладена до часу, коли настануть сприятливіші умови для того, щоб дійшло до переговорів на такому високому рівні про все ще відкритих питаннях угоди про асоціацію».

Повністю інтерв’ю з комісаром ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефаном Філе читайте на сайті Радіо Свобода в суботу, 22 жовтня.
XS
SM
MD
LG