Доступність посилання

ТОП новини

«Російські залізниці» припиняють продавати квитки до України через зміни часу


Російська «Федеральна пасажирська компанія», дочірня компанія «Російських залізниць», змушена припинити продаж квитків на потяги, що курсують до України або прямують транзитом через її територію, з відправленням після 3 грудня через постійні зміни з обліком часу в Україні, повідомила прес-служба «Російських залізниць», про що інформувало в п’ятницю російське агентство «Інтерфакс».

За цим повідомленням, коли 20 вересня Верховна Рада України ухвалила скасувати перехід на «зимовий час», російська залізнична компанія була змушена коригувати розклад і обмежити до 30 діб термін попереднього продажу квитків на потяги в Україну і через Україну, з відправленням із початкових станцій із 30 жовтня.

А коли 8 жовтня Верховна Рада України скасувала попереднє рішення скасувати перехід на «зимовий час», це знову спричинило необхідність переробляти розклад, тому до введення нового графіка російська компанія знову змушена тимчасово закрити продаж квитків.

Таким чином, із 31 жовтня до 3 грудня рух потягів в Україну і через Україну відбуватиметься за розкладом, розробленим ще з урахуванням первісного скасування в Україні переходу на «зимовий час». В результаті можливі запізнення потягів на станціях у Росії, оскільки при перетині кордону з Україною через зміну часу вони фактично прибуватимуть із запізненням на годину. Водночас потяги, що прямують із Росії до України і далі транзитом, прибуватимуть на кордон раніше на годину, і існує ймовірність вимушеного простою для компенсації цього часу.
XS
SM
MD
LG