Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Куба посилюватимуть двостороннє співробітництво – Янукович


Україна та Куба посилюватимуть своє двостороннє співробітництво, заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю представникам ЗМІ під час відвідування лікувально-оздоровчого центру «Тарара» на Кубі.

«У багатьох напрямках будемо пожвавлювати роботу, контакти і підвищувати товарообіг між країнами», – сказав він.

За словами Президента, одним з інструментів реалізації вже досягнутих домовленостей стане створена Ділова рада між Торговими палатами України та Куби.

«У наших відносинах була невелика пауза… Ми приїхали сказати, що наші відносини увійшли у звичний для нас дружній режим», – наголосив Янукович.

Він назвав прогнозованими результати свого державного візиту до Республіки Куба. «Ми чекали, що зустрінемо тут однодумців, тих людей, які традиційно підтримують дуже добрі ділові та дружні відносини з українським народом», – сказав Президент України.

Під час зустрічі з Фіделем Кастро він обговорив питання співробітництва України і Куби. «У нас була дуже цікава розмова», – повідомив Янукович журналістам. За його словами, під час зустрічі йшлося, зокрема, про співробітництво у медичній сфері.

«Ми обговорили питання фундаментальних досліджень – що стосується мікробіології, попередження та лікування важких захворювань. Ми домовилися, що Україна та Куба за цілою низкою напрямів медичної співпраці укладуть угоди… Особливо щодо лікування і реабілітації онкохворих», – зазначив він.

«Я мав чудову зустріч з Фіделем Кастро. Я побачив людину, яка живо цікавиться світовою політикою, економікою», – сказав Віктор Янукович. За його словами, Кастро передав вітання українському народу з побажаннями успіхів.

Янукович побажав керівництву Куби успіхів на шляху модернізації країни. «Ми дуже хочемо, щоб ті реформи, які почалися на Кубі, були успішними і привели її до процвітання та покращення життя Кубинського народу», – наголосив він.

Також у Гавані відбулася зустріч Президента України та голови Державної ради Республіки Куба Рауля Кастро у вузькому колі.
XS
SM
MD
LG