Доступність посилання

ТОП новини

«Тому що ми всі у Партії регіонів»


Донецьк – У Маріуполі працівників металургійних заводів імені Ілліча та «Азовсталь» змушують вступати до Партії регіонів під загрозою звільнення. Про це заявила Рада громадських організацій Маріуполя. Згадані заводи належать «Метінвест Холдингу», власником якого є народний депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов. На самих підприємствах не підтверджують ці заяви.

Після того, як пролунала заява Ради громадських організацій Маріуполя (РГОМ), на сайтах обох заводів опублікували спростування цієї інформації.

Депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов також заявив, що це «дурість». Представник прес-центру «Метінвест Холдингу» Катерина Сокрута відмовилася коментувати ситуацію: «Там, очевидно, проходило спростування, справа в тому, що у мене немає повноважень коментувати ці речі, це потрібно все одно уточнити». Люди налякані. Проте Елеонора Гайворонська, прес-секретар РГОМ, продовжує стверджувати зворотне.

«До нас звернулися люди тільки за умови збереження повної конфіденційності. люди, які працюють на комбінатах. На «Азовсталі», наприклад, це те, що Ахметову належить, на «Метінвесту». Умови різноманітні, в деяких цехах це у вигляді умовляння, а в деяких – з натяком на звільнення. Здебільшого, йде тиск на працівників: ти не отримаєш відпустку в час, який обіцяли. Чи ті, які працюють по контракту: допрацьовуєш контракт, далі можеш не сподіватися, що він буде подовжений», – розповіла Елеонора Гайворонська.

За її словами, люди так налякані, що не хочуть спілкуватися з журналістами, навіть за умови повної конфіденційності. Працівники переймаються збереженням своїх робочих місць.

Стара практика

Проте примусовий вступ відбувається не лише на металургійних комбінатах. Така практика застосовується і до бюджетників.

Розповідає колишня працівниця донецького дитячого садка Ірина: «Спочатку прийшли і сказали, що ми всі вступаємо в Партію регіонів. Я кажу: я поза всіма партіями. Навіть попри те, що я пишу заяву про звільнення і йду з цього місця роботи. Я не розумію, навіщо мені це потрібно. Пройшло два роки, і раптом у документах бачу, що я оформлена як член Партії регіонів, і мене відправляють на якийсь там мітинг. Я дуже сварилася, сказала: як це так, це незаконно! А мені відповіли: тому що ми всі у Партії регіонів».

Наближаються парламентські вибори. Тим часом, за даними ЦВК, на минулих місцевих виборах 2010-го року проголосували лише 44 відсотки мешканців Донецької області.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG