Доступність посилання

ТОП новини

Грузія прийняла пропозицію Швейцарії щодо умов вступу Росії до СОТ


Заступник міністра закордонних справ Грузії Серґі Капанадзе, 27 жовтня 2011 року
Заступник міністра закордонних справ Грузії Серґі Капанадзе, 27 жовтня 2011 року
Грузія прийняла нову пропозицію швейцарських посередників на переговорах про вступ Росії до Світової організації торгівлі (СОТ). Пропозиція стосується міжнародного спостереження за торгівлею на територіях Абхазії та Південної Осетії, повідомив глава грузинської делегації Серґі Капанадзе, зазначивши, що позиція російської сторони поки що не відома.

«Гра, насправді, закінчена. Зараз все залежить від російської сторони», – цитує заступника міністра закордонних справ Грузії агентство «Ройтерз».

Незгода Грузії залишається головною перешкодою для членства Росії в найбільшому міжнародному торговому співтоваристві, і, якщо обидві сторони зможуть досягти домовленості з питання про державні кордони, Росія, як очікується, отримає схвалення на вступ до СОТ до кінця року.

Каменем спотикання є відмова Росії надати Грузії інформацію про торгівлю на територіях Абхазії та Південної Осетії – грузинських сепаратистських автономій, визнаних Москвою після війни з Тбілісі в серпні 2008 року за «незалежні держави».

У разі прийняття пропозиції Москвою сторонам належить обговорити лише деякі технічні деталі.

Згідно з нормами СОТ, її новим учасником може стати, як правило, лише та країна, яка врегулювала всі двосторонні суперечки з іншими державами-членами організації.
XS
SM
MD
LG