Доступність посилання

ТОП новини

Нове життя Большого театру


Відкриття історичної сцени Большого театру, Москва, 28 жовтня 2011 року
Відкриття історичної сцени Большого театру, Москва, 28 жовтня 2011 року

Москва – У столиці Росії відбувся гала-концерт, присвячений відкриттю історичної сцени Большого театру. Урочисту церемонію можна було дивитися в реальному часі у 36 країнах світу. Спеціально для москвичів і гостей міста на театральній площі були встановлені екрани, на яких транслювалася подія.

Через шість років Большой театр повертається на свою історичну сцену. Серед учасників гала-концерту зірки світової оперної сцени, француженка Наталі Дессей, румунське сопрано Анжела Георгіу, литовська співачка Віолетта Урмана, іспанський тенор Пласідо Домінго і Дмитро Хворостовський.

Але першим на сцену Большого вийшов президент Росії Дмитро Медведєв. Був присутній також глава Російської православної церкви Кирило. Квитки на концерт не продавалися, а запрошення розповсюджувалися через адміністрацію президента.

Два мільйони рублів за квиток?

Сезон у Большому театрі ще не почався, але вже в пресі пишуть про казкові ціни на квитки в головний російський театр. Їх купівля у спекулянтів може коштувати до двох мільйонів російських рублів. З цим важко боротися, зазначає директор Большого театру Анатолій Іксанов.

«Ну немає сьогодні закону про боротьбу зі спекуляцією, який був при радянській владі, – каже він. – Природно, податкова поліція не буде бігати за цими людьми. З нашого боку були неодноразові звернення в поліцію, в МВС. І кілька років тому навіть Юрій Лужков особисто взявся за це, видав відповідне розпорядження про боротьбу зі спекуляцією. Це взагалі нічого не дало, на жаль».

Нова сцена – новий спектакль

236-й шостий сезон російський Большой театр починає не тільки з повернення на історичну сцену, а і з прем’єри-опери Михайла Глінки «Руслан і Людмила». Про те, що ще чекає глядачів Большого розповів музичний керівник театру Василь Синайський.

«Вже в грудні буде «Борис Годунов», знаменита постановка 1948 року. Ми збираємося повертати справжню історичну постановку «Царевої нареченої». Потім думаємо про «Хованщину». Ну і про Пікову даму думаємо теж, тобто про серйозну класику», – зауважив музичний керівник театру.

Віднині спектаклі Великого театру йтимуть на двох сценах – на новій і на реконструйованій історичній у приміщенні на Театральній площі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG