Доступність посилання

ТОП новини

У Боснії розшукують можливих спільників нападника на посольство США


Поліція в Боснії і Герцеговини розшукує ймовірних учасників п’ятничного нападу на посольство Сполучених Штатів Америки в центрі Сараєва, повідомив Радіо Свобода речник поліції Сараєва Ірфан Нефич. За його словами, вогонь із автоматичної зброї відкрила ще не встановлена кількість нападників.

Одного нападника поліція зупинила, поранивши його; йому на місці надали медичну допомогу і відвезли до лікарні, додав речник.

Представник боснійських хорватів у колективному президентському органі Боснії Желько Комшич заявив, що правоохоронці ще не встановили, чи діяв нападник наодинці, чи він був одним із організованої групи.

Інший член президентського органу, представник босняків, мусульман за вірою, Бакир Ізетбеґович у своїй заяві різко засудив напад на посольство США як терористичний акт.

За повідомленнями, за один із можливих мотивів нападу розглядають ісламістські погляди.

Посольство США після нападу припинило роботу. Поліція перекрила навколишню територію в центральному районі столиці Боснії, в якому багато офісів компаній, навчальних і торговельних закладів.

У посольстві ніхто не потерпів. За повідомленнями лікарів, до лікарні потрапив один із працівників охорони посольства, поранений у ноги. Поліція повідомила про поранення одного свого працівника. Наразі не ясно, чи не йдеться про одну й ту ж людину.

У Вашингтоні речниця Державного департаменту Вікторія Нуланд висловила подяку боснійській поліції за «дуже швидку реакцію» на напад.
XS
SM
MD
LG