Доступність посилання

ТОП новини

Син Каддафі стверджує, що не винен – міжнародний прокурор


Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі, один із синів колишнього лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі, заявив Міжнародному кримінальному судові, що не винен в інкримінованих йому злочинах проти людяності, заявив у суботу прокурор цього суду Луїс Морено-Окампо.

У перебігу неформальних контактів із судом, зроблених через посередників, Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі також хотів з’ясувати, що з ним буде в разі виправдання, повідомив прокурор агентству Reuters, перебуваючи в Пекіні.

Припускають, що Сейф-аль-Іслам аль-Каддафі переховується зараз у сусідньому з Лівією Нігері, куди він утік під час захоплення військами Національної перехідної ради Лівії Сірта, рідного міста Муаммара аль-Каддафі.

Міжнародний кримінальний суд іще в червні видав ордери на арешт Сейф-аль-Іслама аль-Каддафі разом із Муаммаром аль-Каддафі і керівником розвідки його влади Абдаллою ас-Сенуссі (останні двоє вже загинули), звинувативши їх у злочинах проти людяності, а саме у вбивствах цивільного населення і переслідуваннях супротивників їхнього режиму. Відтак їх також оголосив у розшук Інтерпол.
XS
SM
MD
LG