Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль різко критикує прийняття Палестини до ЮНЕСКО


Посол Ізраїлю в ЮНЕСКО (Організації ООН з питань освіти, науки і культури) Німрод Баркан різко скритикував у понеділок рішення цієї організації прийняти до свого складу Палестину на правах держави.

За його словами, це рішення генеральної конференції ЮНЕСКО є «трагедією» і «дуже поганою послугою» ідеї цієї організації, міжнародному праву і шансам на близькосхідний мир.

«ЮНЕСКО має справу з наукою, не з науковою фантастикою. Але багато держав – хоча, що примітно, менш як дві третини країн-членів – пристали на науково-фантастичну версію дійсності, прийнявши до наукової організації країну, якої не існує», – наголосив посол.

На його думку, це «сумний день» для організації, коли вона «вирішила порвати зв’язок із дійсністю», а її рішення «посіяло зерна її можливого розвалу».

Раніше в понеділок ЮНЕСКО прийняла до свого складу Палестину, міжнародного визнання якої домагається Палестинська національна адміністрація, як державу. Її членство набуде чинності після підписання і ратифікації Палестиною конституції (статуту) ЮНЕСКО.

Серед країн, які голосували проти, були США, Канада чи Німеччина.

США та Ізраїль попередили раніше, що перестануть брати участь у фінансуванні ЮНЕСКО в разі прийняття Палестини на правах держави. У цих країнах наголошують, що державність Палестини можлива тільки через переговори з Ізраїлем.
XS
SM
MD
LG