Доступність посилання

ТОП новини

Через Тимошенко на свободу можуть вийти сотні корупціонерів та казнокрадів (огляд преси)


Київ – В п’ятницю народні депутати планують розглянути новий законопроект про декриміналізацію економічних злочинів. Дехто з них вимагає включити в документ статтю, згідно з якою осудили Юлію Тимошенко. Однак, як попереджають експерти «Ізвєстій» в Україні», такі зміни можуть призвести до серйозних проблем: на свободу доведеться випустити сотні «оборотнів в погонах», суддів-колядників і чиновників-корупціонерів. Заголовок публікації «Свобода суворого режиму».

Світова фінансова криза, арабські революції, підйом Китаю та інші глобальні тенденції свідчать, що світ формує нові правила гри. Саме вони, як стверджує газета «День», визначатимуть світову політику у наступні декілька десятиліть. Тому від того, як поведеться Україна в нинішніх умовах, залежатиме, наскільки вона органічно впишеться в оновлену систему координат. Про проблеми, що стоять перед Україною, і способи їх розв’язання на шпальтах «Дня» розмірковує політолог Вадим Карасьов.

Попри те, що страховий ринок України існує вже двадцять років, рівень довіри громадян до страхових компаній зовсім невисокий. За даними Ліги страхових організацій України, кожен 10 громадянин довіряє страховим компаніям. Переважна більшість громадян користуються їхніми послугами лише у випадку крайньої необхідності, коли цього вимагає закон, або справді є шанс скористатися коштами від фінансової установи. Більшість людей не розуміє справжньої суті страхування, та навіть більше – відверто бояться користуватися послугами страхових компаній, адже уявляють весь процес як суцільну бюрократичну плутанину. Чому так відбувається, аналізує газета «Голос України».

Поки американські фармацевти розбираються, чи здатний популярний антинікотиновий препарат чантікс спровокувати у людини самогубство, в Україні ці ліки можна купити без рецепту в інтернеті. Адже, як стверджує газета «Факти», так звані інтернет-аптеки працюють в країні нелегально. Чому купувати ліки в мережі небезпечно, хоча і значно дешевше, і коли українці дістануть доступ до переліку заборонених до продажу медпрепаратів, йдеться у рубриці «Клуб споживачів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG