Доступність посилання

ТОП новини

Сирія погодилася вивести війська з міст – арабські держави


Ліга арабських держав заявила сьогодні, що влада Сирії погодилася, серед іншого, вивести свої війська з міст країни, а також здійснити ще низку заходів із ініціативи арабських країн, яка має на меті покласти край кровопролиттю в країні.

Як заявив журналістам прем’єр-міністр Катару шейх Хамад бін Джасім ат-Тані після засідання міністрів країн-членів Ліги арабських держав у єгипетському Каїрі, вони раді, що досягли цієї домовленості, та будуть іще більше раді, якщо її виконають негайно.

У заяві, яку він зачитав, мовиться, що влада Сирії погодилася припинити насильство, звільнити в’язнів, вивести війська з міст і селищ і дати Лізі арабських держав і засобам інформації доступ до країни, щоб ті могли самі оцінити становище.

Як сказав міністр, Ліга арабських держав далі триматиме контакти з владою і з опозицією Сирії, щоб підготувати національний діалог між ними протягом двох тижнів.

Минулого тижня Ліга арабських держав направила термінового листа до президента Сирії Башара аль-Асада, закликаючи його припинити насильство проти цивільного населення, що триває вже сім місяців. За оцінками, кількість загиблих у протистоянні влади авторитарного президента Сирії і учасників протестів за його відставку вже давно перевищила три тисячі.
XS
SM
MD
LG