Доступність посилання

ТОП новини

Азаров не хоче бачити Хорошковського в уряді (огляд преси)


Київ – Цього тижня майже щодня в столиці мітингували. Всі акції протестів супроводжувалися щільною «опікою» з боку правоохоронних органів.Іноді навіть здавалося, що міліціонерів більше, ніж самих мітингувальників. Картинка з десятками автобусів і сотнями беркутівців, які захищають слуг народу від самого народу, вже стала звичним явищем і своєрідним символом при нинішній владі. Про те, як влада реагує на подібні протести і заходи зі своєї безпеки, в газеті «День» розповідає представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко. Заголовок інтерв’ю: «Запаси радянських часів вичерпані».

«Азаров не хоче бачити Хорошковського в уряді», – у статті під таким заголовком експерт «Газети по-українськи» переконує, що глава СБУ Валерій Хорошковський розраховував, що Янукович призначить його на посаду віце-прем’єра. Якщо призначення все ж відбудеться, то це означатиме, що Азаров остаточно перестає бути повноцінним прем’єром. Тоді уряд буде сформований по секторах. Частина буде належати віце-прем’єру Колеснікову, інша – першому віце-прем’єру Клюєву, ще одна – Хорошковському. Азаров буде технічним спікером, вважає експерт «Газети по-українськи».

Услід за олігархами і політичними «важковаговиками» до послуг із «відбілювання» іміджу доросли й політики меншого калібру. Як стверджує тижневик «Влада грошей», передчуваючи наближення парламентських виборів, потенційні їхні учасники уважно слідкують за публікаціями про свою персону і не шкодують коштів на очистку репутації. А найдалекоглядніші оплачують «профілактику» появи на ній нових плям. Видання інформує, що головний інформаційний ворог політичних діячів – інтернет. Адже віртуальні медіа менше скуті законодавчими рамками, тому найобразливіший і не завжди підкріплений доказами компромат найчастіше з’являється саме там, зазначає «Влада грошей».

Газета «Голос України» пише про засилля в країні імпортних яблук, які містять набагато більше хімікатів, аніж вітчизняні. Навіть на Черкащині, батьківщині вчених-селекціонерів Симиренків, непросто знайти фрукти з місцевих садів. Видання інформує, що від 1990 року площі українських садів зменшилися майже вчетверо: було 800 тисяч гектарів, а залишилося тільки 234 тисячі. Про причини занепаду в Україні садівництва видання розповідає в статті «Яблука доспіли, яблука червоні...».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG