Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи відзначили 7 листопада бійками та закликом «змінити режим»


Київ – Комуністи в Києві відзначили 7 листопада незаконним маршем та бійками зі свободівцями. Близько трьох тисяч людей під червоними комуністичними прапорами, всупереч рішенню суду, провели організовану пішу ходу Хрещатиком.

На Майдані у Києві побилися комуністи і свободівці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Колона, перекривши рух транспорту, пройшла до майдану Незалежності, де переформатувалась у зустріч депутатів від КПУ з виборцями.

Треба змінити цей політичний режим – Симоненко

Лідер КПУ Петро Симоненко застеріг українців від загрози праворадикалізації. На його думку, це є одним із способів перешкодити демократичному розвиткові суспільства: «З чиєї ініціативи нам забороняють проводити заходи? – З ініціативи націоналістів. Коли в країні криза, то потужний капітал витягає на світ Божий профашистські організації, щоб намагатись принизити людську гідність і не дати розвиватись демократичним засадам».

Лідер українських комуністів пояснив, що сьогодні українське суспільство не має іншого вибору, як прагнути до зміни державного устрою. «Кожна здорова людина, якщо вона думає про майбутнє, однозначно відповість, що треба змінити цей політичний режим на режим справжньої народної демократії і влади трудового народу», – сказав Симоненко.

Треба змінити цей політичний режим – Симоненко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Міліція стала на бік злочинців – ВО «Свобода»

Міліція не намагалась завадити комуністам провести несанкціоновану акцію.

Нечисленні прихильники ВО «Свобода» спробували завадити проходженню колони. На шляху руху колони КПУ виникали незначні сутички. Подекуди доходило до бійок. Вже на Майдані комуністів спробували закидати курячими яйцями.

Найбільшу групу праворадикалів (близько 15 осіб) заблокувала міліція. Свободівців відпустили лише після того, як остання колона прихильників КПУ дійшла до майдану Незалежності. Опоненти комуністів припинили спроби перешкоджати КПУ проводити захід, оскільки Майдан повністю оточили бійці підрозділу «Беркут». За словами свободівців, вони «просто намагались забезпечити виконання рішення суду, якщо міліція не збирається це робити».

Міліція стала на бік злочинців – Ігор Мірошниченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Ігор Мірошниченко, член політради ВО «Свобода», заявив, що сьогодні «влада, забезпечивши проходження окупантів Хрещатиком, підтвердила, що вона не є українською».

«Патріоти намагалися забезпечити виконання рішення українського суду. Але міліція, на жаль, замість того, щоб стати по один бік з людьми, які хочуть правосуддя, стала на інший бік – на бік злочинців. Сьогодні КПУ вчинила злочин: порушила рішення суду і провела на Хрещатику акцію, яка була заборонена», – пояснив Мірошниченко.

Свободівець також повідомив, що ніяких протиправних дій активісти «Свободи» не планували.

За повідоменнями МВС, міліція затримала щонайменше трьох осіб під час сьогоднішньої акції комуністів у центрі Києва. У міліції не уточнили, представниками якої політичної сили чи організації є затримані.

У ВО «Свобода» заявляють про затримання трьох членів організації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG