Доступність посилання

ТОП новини

Польща веде «політику лібералізації візового режиму» – посол


Посольство Польщі відкриває в Україні додатково 14 візових центрів для прийому документів на отримання віз, повідомив сьогодні в Києві посол Польщі в Україні Хенрик Літвін.

За його словами, це крок, пов’язаний із «політикою лібералізації візового режиму», і Польща «шукає можливості полегшити процедуру отримання віз для громадян України».

Керівник консульського відділу посольства Польщі Рафал Вольський додав, що перші два такі пункти заплановано відкрити вже цього місяця: 12 листопада в Івано-Франківську, а 18 листопада у Львові. Він пояснив, що перші візові центри відкриваються в Західній Україні, оскільки саме в цьому регіоні України є найбільший інтерес відвідати Польщу.

Він також повідомив, що польське посольство співпрацює з фірмою VFS Global, яка планує відкрити ще кілька пунктів до кінця року в Україні, а саме 16 грудня у Тернополі, 22 грудня у Рівному, 27 грудня в Луцьку.

Крім того, в січні 2012 року заплановано відкрити ще три пункти: 20 січня в Дніпропетровську і в Донецьку і 27-го в Харкові. На 10 лютого заплановано відкриття візового центру в Києві, а в березні 2012 року будуть відкриті візові центри в Одесі, Хмельницькому, Житомирі та Вінниці, а також Севастополі або Сімферополі.

Усі візові центри працюватимуть на постійній основі, але відкриття цих пунктів жодним чином не обмежує можливість подавати візові анкети безпосередньо до консульських установ. За словами польського дипломата, це «додаткова можливість» через бажання Польщі «надати більше зручностей для отримання віз».

У свою чергу представник фірми VFS Global Шрінараян Санкаран повідомив, що сервісний збір за подання документів становитиме 225 гривень. У візовому центрі можна буде зробити фото (вартість 30 гривень), кур’єрські послуги коштуватимуть 50 гривень, ксерокопіювання документів можна буде зробити на місці безкоштовно.
XS
SM
MD
LG