Доступність посилання

ТОП новини

Тюрма для Тимошенко – на околиці Харкова? (Oгляд преси)


Київ – Після підписання угоди про зону вільної торгівлі з СНД поліпшиться міжнародна торгівля між Україною та країнами СНД, стверджують урядовці. Це неправда, переконує читачів газети «Голос України» парламентарій Сергій Терьохін. Він нагадує, що відтепер легалізоване асиметричне застосування експортних мит. До того ж, в України зникла можливість для маневру в двосторонніх переговорах із країнами, які долучилися до цієї нової угоди. Інакше кажучи, якщо Україна завтра захоче домовитися з Узбекистаном про зниження експортних або імпортних мит, то не зможе цього зробити, бо потрібно буде погодження з усіма іншими членами угоди, стверджує парламентарій.

Газета «День» пише про те, як позначиться найближчим часом на економічних інтересах України запуск російсько-німецької газової магістралі «Північний потік». Незважаючи на заяви російської сторони про успішний обхід транзитних держав, опитані «Днем» експерти не схильні вважати, що Україні варто побоюватися «Північного потоку» в найближчій перспективі. Адже відкриття «Північного потоку» не позбавить Росію від необхідності користуватися українським транзитом. Відтак запуск «Північного потоку» – більше декларативна, ніж реальна загроза українській ГТС, підсумовують експерти газети «День».

«Известия в Украине» розповідають про колонію, в якій, за інформацією видання, може відбувати ув’язнення Юлія Тимошенко. Загалом в Україні жіночих колоній 11. Найближча до Києва – під Черніговом. Однак там відбувають покарання рецидивістки. Тому, найімовірніше, Юлію Володимирівну направлять в Качанівську в’язницю, розташовану на околиці Харкова. Виправний заклад відповідає усім європейським стандартам і вважається одним із найкращих в Україні, переконує видання. Там зроблений непоганий ремонт, є зимовий сад та спортзал. Докладніше про цю колонію йдеться в матеріалі «Тюрма для Юлі».

Вимога Кабміну обмежити в країні споживче кредитування може активізувати перегляд банківських стратегій, пишуть «Економічні відомості». Адже, не маючи можливості заробляти, іноземні фінансові групи почнуть згортати свою присутність в Україні. У місцевих же банків є шанси лишитися в бізнесі, але для цього їм потрібно буде знаходити шляхи співпраці з державою. Як саме, мовиться в статті «Банки поділились на касти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG