Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську – акція «Спілкуймося українською»


У Дніпропетровську з нагоди Дня української писемності та мови опозиція проводить акцію «Спілкуймося українською» і вимагає побудови пам’ятника Олесеві Гончару.

Активісти вийшли на вулиці міста, щоб закликати дніпропетровців розмовляти українською і роздати всім охочим стрічки «Спілкуймося українською».

Водночас вони вимагають від влади встановлення пам’ятників українським письменникам-землякам, зокрема Олесеві Гончару.

«У нас є пам’ятники кому завгодно, крім наших письменників. Це говорить про те, що у нас влада, для якої любов до України – це порожні слова», – зазначають учасники акції.

За їхніми словами, склалась парадоксальна ситуація: в місті немає жодного пам’ятника українським письменникам, які жили в Дніпропетровську або писали про нього.

«У Дніпропетровську немає пам’ятників ні Гончару, ні Загребельному, ні Підмогильному, ні Домонтовичу. Національний університет носить ім’я Гончара, є вулиця Гончара, але жодного пам’ятника людині, яка фактично зробила Новомосковський собор відомим усьому світу», – підкреслив один з організаторів акції, депутат міськради від фракції «Україна майбутнього» Сергій Жуков.
XS
SM
MD
LG