Доступність посилання

ТОП новини

«А Кабмін, виявляється, «голий»!» (Огляд преси)


Київ – Україна успішно виходить із економічної кризи: інфляція зупинена, добробут громадян зростає, переконують урядовці. Однак, експерти газети «День» попереджають, що підсумковий річний показник споживчої інфляції в Україні може зростати. Якою мірою – залежить від кількох складових. Чи вдасться уряду домовитися про зниження ціни на російський газ та якою буде вартість «комуналки» – лише деякі з них. Про інші «День» розповідає в статті «Ціновий маятник».

Економічні експерти газети «Україна молода», проаналізувавши плани Мінфіну з надходжень та видатків державних фінансів у 2011 році, дійшли до невтішного для українського уряду висновку, а саме: дірка держкошторису у грудні становитиме 15,2 мільярда гривень. І якщо вчасно не надійдуть кошти від приватизації, існує ризик появи непокритих зобов’язань. Ситуацію, на думку експертів, загострює необхідність виплат за зовнішніми боргами, які треба провести у нинішньому фінансовому році. Докладніше з економічними проблемами «Україна молода» знайомить у статті «А Кабмін, виявляється, «голий»!».

Коли зростає ціна на енергоносії, кам’яне вугілля стає реальною альтернативою нафти й газу. Фахівці стверджують, що розвіданих запасів «чорного золота» Україні вистачить на 500-600 років. Відтак, як пише газета «Голос України», державі варто розвивати вугільну галузь як стратегічно важливу для енергетичної безпеки країни. Але як це зробити з найбільшою ефективністю? Про це йдеться в матеріалі «Вугільну галузь виручить державно-приватне партнерство».

Останнім часом на українських залізницях відбуваються суттєві зміни, які зачіпають інтереси практично всіх людей, звиклих користуватися цим видом транспорту. Введена нова система продажу квитків. Скасована низка потягів. На багатьох невеликих станціях потяги більше не зупинятимуться. Про те, які ще зміни чекають на українських пасажирів, керівництво «Укрзалізниці» розповідає в газеті «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG