Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про створення нового уряду Греції не дали результату


Переговори про створення нового тимчасового широкого уряду національної єдності в Греції в середу ввечері перервалися. Вони мають поновитися зранку в четвер, повідомили в апараті президента Греції.

Учасники переговорів за участі нинішньої владної партії і кількох опозиційних так і не змогли досягти згоди про кандидатуру нового прем’єр-міністра.

Нинішній голова уряду Греції Йоргос Папандреу, який має відійти з посади, незадовго до зриву переговорів заявляв на телебаченні, що домовленості про новий уряд уже досягли. Він побажав успіху майбутньому прем’єрові, але його імені не називав.

Папандреу має піти в відставку, коли кандидатуру нового прем’єра визначать остаточно. Раніше на неї очікували вже в середу.

Головні партії Греції вже три дні вели переговори про керівника нового тимчасового уряду за участі опозиції, завданням якого буде керувати країною на час розгляду і очікуваного схвалення в парламенті законодавчих актів на виконання умов нового, другого пакету міжнародної фінансової допомоги, який має врятувати країну від дефолту. Ці умови вимагають заходів суворого заощадження. Відтак у лютому наступного року очікують на дострокові вибори.
XS
SM
MD
LG