Доступність посилання

ТОП новини

Соціологи: українці розчаровані роботою міліції


Більшість громадян України (57 відсотків) не підтримують діяльність міліції. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру імені Олександра Разумкова.

Повністю підтримують діяльність міліції 6 відсотків опитаних, підтримують окремі дії – понад чверть (26,3 відсотка).

Задовільно (на 3,62 бала за п’ятибальною шкалою) респонденти оцінили роботу міліції з охорони представників влади та забезпечення їх безпеки.

Для решти сфер середні оцінки були нижчими за три бали. Так громадяни України оцінили боротьбу з порушеннями правил дорожнього руху; охорону громадського порядку; гарантування особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод; запобігання правопорушенням та їх припинення; боротьбу з вуличною злочинністю; розкриття кримінальних злочинів.

Найнижче громадяни оцінили роботу міліції у сфері боротьби з хабарництвом, корупцією в органах влади, інших державних структурах – середня оцінка склала 2,18 бала.

Загалом же опитані частіше сприймають міліцію як фактор небезпеки, а не захисту. Так, у ситуації, коли б респондент уночі на порожній вулиці побачив міліціонера, лише кожний п’ятий оцінив би це як гарантію безпеки.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова в усіх регіонах України з 29 вересня по 4 жовтня 2011 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3 відсотка.
XS
SM
MD
LG