Доступність посилання

ТОП новини

Найбільш згадуваним у 2011 році було ім’я Стіва Джобса – дослідження англомовних ЗМІ


Стівен Джобс
Стівен Джобс
Словосполучення «арабська весна» (Arab Spring) і «королівське весілля» (Royal Wedding) були найпоширенішими фразами в англомовному медіапросторі в 2011 році, а найчастіше згадуваним у ньому іменем стало ім’я Стіва Джобса – такими є дані глобального дослідження публікацій англійською мовою, результати якого наводить у четвер агентство «Ройтерз».

Слова «дефіцит» (deficit) і «окупуй, захопи» (occupy) стали двома головними словами, які відбивають глобальні світові потрясіння, повідомила дослідницька компанія Global Language Monitor.

«Результати цього року значною мірою відображають поточну політичну та економічну невизначеність у світі, яка потрясла майже всі розвинуті країни. Винятком стало британське королівське весілля і постійне зростання Китаю», – сказав Пол Паяк, президент Global Language Monitor.

Слова та фрази були відібрані за допомогою комп’ютерного алгоритму, який проаналізував 75 тисяч друкованих та електронних ЗМІ по всьому світу, а також інтернет і соціальні мережі.

Стів Джобс, який помер у жовтні, у віці 56 років, обійшов за кількістю згадувань свого імені вбитого лідера «Аль-Каїди» Усаму бін Ладена більш ніж на 30 відсотків, сказав Паяк.

Вислів «арабська весна» – винахід ЗМІ для позначення протестів, що спалахнули в арабському світі на початку 2011 року.

Словосполучення «королівське весілля» відображає увагу світових ЗМІ до квітневого весілля британського принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

До п’ятірки головних фраз 2011 року також потрапили «гнів і лють» (anger and rage), що відображає настрій виборців по всьому світу, «зміна клімату» (climate change) і «велика рецесія» (the great recession).

Публікації всіма іншими мовами світу, крім англійської, в цьому дослідженні не аналізувалися.
XS
SM
MD
LG