Доступність посилання

ТОП новини

Кого може звільнити у своєму відомстві новий глава МВС (огляд преси)


Київ – Новий міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко збирається провести кадрові зміни серед керівників відомства, повідомляє газета «Україна молода». Заяву про відставку вже нібито написав перший заступник міністра Сергій Попков. Видання нагадує, що це колишній командувач Внутрішніх військ, який був не проти силою розігнати мирний Майдан у 2004 році. Про те, хто ще може незабаром позбутися крісла в міліцейському міністерстві, газета розповідає в статті «Хто тут не корисний?».

Про переваги та недоліки нещодавно ухвалених змін до закону «Про захист суспільної моралі» розповідає газета «Голос України». Видання нагадує, що відтепер Національна експертна комісія з питань захисту моралі отримує величезні повноваження, і саме їй буде доручено визначати межу між «еротикою» й «сексом» у кіно та забороняти показ фільмів, які міститимуть «елементи, що викликають страх та жах». Найбільше фахівців із медіа-права насторожує те, що комісія зможе анулювати ліцензії. Під особливий контроль потрапить інтернет-простір, і будь-який сайт можна буде закрити упродовж одного дня. Більше про тих, хто може претендувати на роль моральних авторитетів у суспільстві, йдеться в матеріалі «Шукайте цензора в собі».

Знайти людину, більш наближену до високопосадовця, ніж його персональний водій, навряд чи вдасться, стверджує тижневик «Влада грошей». Але, як зауважує видання, безмежна довіра до водіїв іноді негативно позначається на кар’єрі можновладців, коли вони, забуваючись, щедро обдаровують тих, хто сидить за кермом, усілякими благами. Йдеться не лише про Юрія Луценка. Про те, для кого ще водій – найближча людина в команді, заради якої не гріх чимось пожертвувати, йдеться в публікації ««Водій для ВІПа».

В Україні незабаром запрацює оновлений Митний кодекс. Прикордонники вже назвали його революційним для українців. За оцінками Держмитслужби, у бізнесу й пересічних громадян при перетині кордону з’явиться більше прав. Однак юристи попереджають: і в оновленому Кодексі митники залишили собі широке поле для маневрів. Докладніше цю тему висвітлюють «Ізвєстія» в Україні» у матеріалі «Митний стан».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG