Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення політв’язнів в Україні було б сигналом для ЄС – німецький урядовець


Державний міністр у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини Корнелія Піпер, Київ, 11 листопада 2011 року
Державний міністр у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини Корнелія Піпер, Київ, 11 листопада 2011 року
Україна подала б позитивний сигнал Євросоюзу напередодні грудневого саміту, звільнивши Юлію Тимошенко та всіх політв’язнів, заявила Корнелія Піпер, державний міністр (назва посади радника міністра) у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини.

Німеччина, як і Польща, розглядає Україну як свого дуже важливого партнера у східній Європі й намагається усіляко підтримувати її євроінтеграційні прагнення, сказала вона.

Однак, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, Піпер наголосила, що європейська спільнота не відділяє економічні інтереси від демократичних цінностей. Тому компромісу не буде, бо «не може бути більше свободи або менше свободи», і угода про асоціацію може бути підписана лише тоді, коли українська влада продемонструє реальні кроки на шляху усунення порушень прав людини. Йдеться про те, що «люди не можуть утримуватися під вартою, поки немає рішення суду щодо їхньої провини». «Якщо ж люди таки взяті під варту, то має бути можливість їх відвідувати», – вважає німецький урядовець.

«Сьогодні мені відмовили у зустрічі з Юлією Тимошенко. Також відмовили двом депутатам Бундестагу, членам німецько-української парламентської групи. Чому відмовляють у відвідинах? Ми очікуємо більших політичних зусиль для захисту прав громадян в Україні», – заявила Корнелія Піпер.

За словами німецького політика, ЄС також очікує гарантій свободи слова, свободи зібрань й якомога швидшого вдосконалення законодавства, яке призвело б до утвердження презумпції невинуватості особи.

Корнелія Піпер, державний міністр у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини (тобто парламентський радник міністра), разом із делегацією Бундестагу перебуває з візитом в Україні. Вона зустрілася з першим заступником міністра закордонних справ Русланом Демченком та уповноваженою з прав людини Ніною Карпачовою.
XS
SM
MD
LG