Доступність посилання

ТОП новини

Коморовський каже, що обговорив із Януковичем справу Тимошенко


Президент Польщі Броніслав Коморовський обговорив із Президентом України Віктором Януковичем питання євроінтеграції України і справу колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це польський глава держави повідомив, коментуючи зустріч із Віктором Януковичем у Вроцлаві 15 листопада.

Як повідомила у коментарі агенції представник канцелярії Президента Польщі, бесіда відбулася після тристоронньої зустрічі президентів Польщі, України та Німеччини.

Як процитував Броніслава Коморовського телеканал TVN24, Президент Польщі наголосив, що в Україні «є проблеми та труднощі, але теж є великі досягнення». «Є узгоджений договір про вільну торгівлю, є декларація про асоціацію», – сказав він.

Водночас Президент Польщі заявив, що українська влада кримінальним переслідуванням Юлії Тимошенко порушує прийняті на Заході стандарти. «Процес колишнього прем’єра Юлії Тимошенко сприймається у багатьох державах ЄС як сигнал, що Україна має подолати труднощі зі стандартами, які необхідні для зближення зі західним світом», – сказав Броніслав Коморовський.
XS
SM
MD
LG