Доступність посилання

ТОП новини

Ізоляція Білорусі – для України попередження (преса)


Київ – Становище української влади сьогодні багато в чому схоже з тим, в якому опинилося білоруське керівництво наприкінці 2010 року, напередодні продажу 50% «Бєлтрансгазу».

Як стверджує експерт газети «День», тоді Лукашенко міг би зберегти запас стійкості, якби в ході президентських виборів білоруську опозицію не піддали жорстким репресіям. Після цього Європа, яка, на думку експерта, готова була йти і вже пішла на компроміс з Лукашенком, остаточно від нього відвернулася. Росія відразу ж скористалася тим, що Білорусь опинилася в ізоляції. Непродумана й недалекоглядна політика нинішнього українського керівництва завела Україну в аналогічну ситуацію, переконаний експерт газети «День».

Невдовзі заможні люди, котрі представляють приватні структури, зможуть відкупитися від злочинів, констатує газета «Україна молода». Відкупитися цілком легально – у рамках нового законодавства, яке передбачає гуманізацію відповідальності за порушення у сфері господарської діяльності. Образно кажучи, цей акт виводить низку злочинців із в'язниці, пропонуючи порушникам розплатитися із державою штрафами. І хоча деякі статті не є загрозою для суспільства, однак, скажімо, пункти про банкрутство й приватизацію можуть бути аж надто збитковими для держави та людських гаманців, переконує «Україна молода».

Цього року українські аграрії зберуть найбільший урожай зерна за останні двадцять років – 55 мільйонів тонн. Здавалося б, є чому радіти, однак експерти «Ізвєстій» в Україні» зауважують, що втішатися рано. Низькі ціни не компенсують тих затрат, яких зазнали аграрії через подорожчання палива і добрив. Тому дешевого хліба і круп українці на полицях не побачать, підсумовує видання.

Алкоголізм виникає з побутового пияцтва, формується поступово, в більшості випадків непомітно для інших та й для самого майбутнього хворого. Коли спиртне вживають дедалі частіше, то поступово втрачається контроль за кількістю випитого. Про те, що має насторожити родину, в якій є любитель випити зайву чарчину і як цьому запобігти, розповідає газета «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG