Доступність посилання

ТОП новини

МАГАТЕ хоче послати делегацію до Ірану


Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано заявив сьогодні, що хоче направити до Ірану делегацію високого рівня, яка мала б обговорити нещодавній звіт МАГАТЕ щодо ядерної програми Тегерана.

За словами керівника агентства, він сподівається, що цей візит дасть змогу з’ясувати питання, порушені у звіті. Виступаючи на відкритті дводенної зустрічі ради директорів МАГАТЕ у Відні, він додав, що вже надіслав іранським урядовцям пропозицію про такий візит.

«Наявна інформація дає знати, що Іран здійснював діяльність, яка стосується створення ядерного вибухового пристрою. Вона також дає знати, що до кінця 2003 року така діяльність відбувалася за детальною програмою і що деяка така діяльність може тривати й нині», – нагадав Амано суть звіту, зміст якого оприлюднили минулого тижня.

Іран уже відкинув цей звіт МАГАТЕ як безпідставний.

Світова спільнота давно непокоїться, що ядерна програма Ірану може мати на меті створення ядерної зброї. Тегеран неодноразово заперечував ці закиди і заявляв, що мета програми винятково мирна, але доказів цього не надав.
XS
SM
MD
LG