Доступність посилання

ТОП новини

Українська еліта є політично сліпою (преса)


Київ – Найвищий прошарок нинішньої української еліти, хоч владної, хоч опозиційної, перебуває в стані політичної сліпоти, стверджує газета «День». Ця еліта не сприймає уроків минулого, не робить із них висновків, не розробляє рецептів дій на майбутнє. Її дії рефлекторні. Узяти хоча б відносини з Росією, пропонує видання, і переконує, що коли за часів Леоніда Кучми це було карикатурне, але все ж, партнерство, хоча й з безконечним і малоефективним лавіруванням між Москвою, Вашингтоном і Брюсселем, то тепер це просто здавання національних інтересів. Починаючи з харківських угод і закінчуючи так званим газовим протистоянням із можливим надання «Газпрому» частини української газотранспортної системи. Про це газета пише в статті «Рубікон дванадцятирічної давності».

Проблеми з в’їздом в країни Європи і США змушують політичний і діловий бомонд шукати альтернативні шляхи вирішення візового питання. Щоб обійти «чорний список», задіюються хитромудрі схеми дорогих посередників. Але і їм часом не під силу раз і назавжди підібрати для «нев’їзного» клієнта ключ до замка на кордоні «заборонної» зони. Більше про те, на що йдуть політики та впливові підприємці, щоб перетнути кордони омріяних держав, розповідає тижневик «Влада грошей» в статті «Заборонений плід».

Мустафа Джемілєв йде з посади голови Меджлісу кримськотатарського народу. Водночас у Криму з’явився новий «багнет» – призначений прем’єром автономії Анатолій Могильов, який є, за визначенням газети «Україна молода», давнім недругом татар. А відтак – нові теми для роздумів. Про те, як живеться у Криму під владою «донецьких», яким буде майбутнє Меджлісу і як із кримських татар намагалися зробити групу підтримки Партії регіонів, Мустафа Джемілєв розповів «Україні молодій».

Розкішні апартаменти, що належали сім'ї одного з керівників прокуратури Київської області, аферисти зняли на два дні і реалізували за 550 тисяч доларів. Кримінальна справа проти групи шахраїв, які орендували житло в елітних районах столиці, а потім продавали його за фальшивими документами, передана до районного суду Києва. Більше про найзухваліших, за визначенням правоохоронців, аферистів останніх років, і чому їм вдавалося довго дурити людей, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG