Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: обстеження Тимошенко за межами СІЗО можливе лише за рішенням суду


Проведення аналізів та обстеження колишнього прем’єра Юлії Тимошенко за межами Лук’янівського СІЗО можливе за рішенням суду. Про це міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко заявив у парламенті у відповідь на репліку б’ютівця Сергія Шевчука, що МОЗ ніяк не реагує на погіршення стану здоров’я колишнього прем’єра.

«Для того, щоб обстежити її рентгенологічно, провести МРТ, необхідне рішення Апеляційного суду міста Києва. Ми готові надати допомогу, якщо отримаємо рішення суду», – сказав міністр.

Олександр Аніщенко наголосив, що «МОЗ не виконує політичних замовлень». «Пані Тимошенко перебуває у пенітенціарній системі, коли й кого допускати до обстеження та надання медичної допомоги – це визначає пенітенціарна система», – додав він.

Міністр також зазначив, що медики були в СІЗО близько двадцяти разів, і лише п’ять разів Юлія Тимошенко погодилася на обстеження. «Вони обстежили, встановили діагноз, який можна було встановити без застосування методів інструментального обстеження», – сказав Аніщенко.

Учора захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко розповів журналістам, що попри той факт, що Юлія Тимошенко вже протягом двох тижнів прикута до ліжка, до неї у камеру приходять слідчі. Власенко додав, що Європейський суд із прав людини такі дії «трактує як тортури».

Натомість Державна пенітенціарна служба повідомила, що, за висновками медкомісії за участю фахівців МОЗ, яка оглянула Тимошенко 7 і 9 листопада, «медичні протипоказання до спілкування з органами слідства в межах СІЗО відсутні».
XS
SM
MD
LG