Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську на телебаченні рекламують Євразійський союз


Луганськ – Луганські телеканали показують ролик, що рекламує нову пропоновану керівництвом Росії ідею Євразійського союзу. Замовив рекламний ролик депутат Луганської обласної ради Владислав Кривобоков. В обласну раду він пройшов за списком КПУ, але має і власну політичну структуру – Народну партію вкладників і соціального захисту. Втім, за словами Кривобокова, просування ідеї «Євразійського союзу» – це не черговий PR-трюк, а його громадянська позиція.



У 30-секундному ролику використана відома музика із заставки програми «Время», яка виходила на радянському телебаченні. На відео декілька пар рук спочатку руйнують пазл у вигляді карти України, Росії, Білорусії та Казахстану, а потім старанно збирають. На відео присутній радянський «знак якості» з написом «СССР». Автор ідеї – депутат обласної ради Владислав Кривобоков.

«Є два напрями – Європа і Євразійський союз. Я прибічник останнього – Євразійського союзу. І намагаюся всіма доступними способами за нього агітувати. Це не політичний проект, а моя громадська позиція», – заявив він в коментарі Радіо Свобода.

На допомогу Путінові

Ролик показують від 1 листопада на двох луганських телеканалах. Також у місті розміщено близько 20 білбордів із відповідними зображеннями.

Скільки Кривобоков на це витрачає коштів, він не говорить. Однак відомо, що хвилина політичної реклами на луганському каналі коштує приблизно 600 гривень.

В одній зі своїх статей Владислав Кривобоков написав, що готовий всіляко допомагати прем’єрові Росії Володимиру Путінові у побудові Євразійського союзу. Більше того, луганський депутат запропонував прибічникам євроінтеграційного курсу України побитися з ним об заклад. Якщо Україна вступить в Євросоюз, Кривобоков готовий накласти на себе руки, якщо ж виявиться навпаки, то це мають зробити його опоненти.

Який союз вибрати?

Серед інших, свою ставку Кривобоков запропонував лідерові «Фронту змін» Арсенію Яценюкові. Голова організації цієї партії на Луганщині Ігор Ліскі вже заявив, що готовий підтримати суперництво, але за умови, якщо політична сила, яку він представляє, прийде до влади.

«Я не бачу іншого шляху для України, як вступ до Європи на рівних, аніж бути молодшою сестрою, в якихось імперських планах Росії» – сказав Ігор Ліскі.

Про те, який союз врешті має вибрати Україна, Радіо Свобода запитало у жителів Луганська:

– Повернення до СРСР – це дурниця. Зараз у нас не спроможний ніхто зробити той СРСР, який був.

– У Євразійський союз входитимуть Росія і Білорусь. У нас було багато спільного і в економіці, і в політиці. Я більше схиляюся до цього союзу, ніж до Європейського.

– Я за Європейський Союз, щоб Україна була членом європейського співтовариства. Нам ближче по ментальності європейці, ніж азіати.

– СРСР – я «за»! Але Путін… це той же самий самодержець. Вони навколо себе партію створили. Як у нас Партія регіонів витворяє, так і у них, така ж сама пісня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG