Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримували учасників протестів проти агітаційних порушень


У столиці Росії Москві поліція затримала в суботу близько 15 учасників акції «Московський державний університет проти агітації за «Єдину Росію».

Акція мала на меті протест студентів і викладачів проти використання імені університету з політичною метою для агітації за російську «партію влади» напередодні виборів до Державної думи і не була санкціонована.

Її учасники, які планували низку формально окремих пікетів поодинці, що за російським законодавством не потребують дозволу, заявили, що планують знову влаштувати такий пікет через тиждень, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Іще одна акція в Москві – автопробіг Садовим кільцем у центральній частині міста на протест проти виборів без участі позапарламентської опозиції – відбулася без затримань і перешкод із боку дорожньої поліції. Приблизно 20 авт проїхали містом із написами «Я поствив хрест на злодійській владі».

У місті Краснодарі на півдні європейської частини Росії тим часом затримали не менш як 4 людей, серед них і 6-річну дочку однієї з учасниць акції «Пікет-19». Ця акція відбувалася напередодні виборів на підтримку статті 19 Конституції Росії про рівність усіх перед законом і судом.
XS
SM
MD
LG