Доступність посилання

ТОП новини

КУПР закликає в День Свободи прогулятися Майданом


Коаліція учасників Помаранчевої революції заявила в суботу, що у зв’язку з забороною суду провести мітинг на майдані Незалежності в Києві на святкуванні річниці подій 2004 року відзначить День Свободи «прогулянкою» і закликає приєднатися до неї.

«Ми не порушуватимемо рішення суду і не проводитимемо мітинг… Ми просто прийдемо на майдан Незалежності 22 листопада о 18-й годині як прості громадяни прогулятися на свіжому повітрі. Якщо хтось із власної ініціативи візьме з собою прапор – це не вважається правопорушенням. Якщо раптом підніме його саме о 18-й – мають на це повне право», – заявив лідер КУПР Сергій Мельниченко, мовиться в повідомленні прес-служби організації, яке цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

КУПР має намір подати апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону святкування Дня Свободи на майдані Незалежності, але, за словами Мельниченка, «добре, якщо її розглянуть до Нового року».

«Ми за будь-яких умов вийдемо 22 листопада на Майдан відзначити День Свободи та річницю Помаранчевої революції. І ми закликаємо всіх громадян мирно, без порушення громадського порядку прийти по одному в День Свободи на Майдан і відзначити його разом із друзями», – наголосив лідер КУПР.

Раніше в суботу телевізійний «5 канал» передав повідомлення Коаліції учасників Помаранчевої революції, яка подавала заявку на проведення святкування Дня Свободи на майдані Незалежності в Києві, що акція заборонена: Київський окружний адмінсуд задовольнив позов столичної мерії.

Свято Дня Свободи відзначається в Україні щороку 22 листопада на вшанування подій Помаранчевої революції восени 2004 року.
XS
SM
MD
LG