Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі чорнобильці голодуватимуть по черзі через погіршення здоров’я


Інваліди-чорнобильці, які голодують у наметовому містечку під стінами обласного управління Пенсійного фонду в Донецьку, в неділю вирішили вивести з голодування тих, хто почувається погано, повідомив активіст громадської організації «Чорнобиль-Єдність» Володимир Сумароков.

«У понеділок піде восьмий день голодування і у зв’язку з різким погіршенням здоров’я ми ухвалили спільне рішення, що треба змінювати людей, а не чекати, коли будуть дуже важкі наслідки», – сказав Сумароков.

За його словами, наразі голодують 43 людини, частина з них у понеділок вийде з голодування.

При цьому Володимир Сумароков зазначив, що 21 інвалід-чорнобилець уже написав заяву про початок голодування.

Протягом тижня після початку голодування з наметового містечка госпіталізовали п’ятьох учасників голодування.

Чорнобильці домагаються виплати в повному обсязі пенсій за судовими рішеннями.

Прем’єр-міністр Микола Азаров днями заявив, що уряд України розглядає можливість збільшення пенсії ліквідаторам Чорнобильської аварії – інвалідам I групи до 4 тисяч гривень із 2012 року. «Рішення має бути справедливим, і ми таке рішення знайдемо, збільшимо пенсію чорнобильцям-ліквідаторам – інвалідам I-III груп, потім підемо далі… чорнобильцям-ліківідаторам – інвалідам I групи – приблизно 4 тисячі гривень, іншим групам – 3 тисячі гривень наступного року», – сказав прем’єр під час відвідування Київського центру радіаційного захисту від наслідків Чорнобильської катастрофи у п’ятницю.

Микола Азаров наголосив, що для уряду всі чорнобильці рівні, і буде несправедливо, якщо деякі з них за рішенням судів отримуватимуть пенсію від 8 до 30 тисяч гривень, а інші – на рівні двох тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG