Доступність посилання

ТОП новини

«Книга рекордів України» скасувала досягнення «професора» Слюсарчука


«Книга рекордів України» скасувала всі зафіксовані «досягнення» Андрія Слюсарчука, проти якого нині порушено дві кримінальні справи. Як повідомив газеті «Експрес» керівник «Книги рекордів України» Ігор Підчибій, всю інформацію, пов’язану зі встановленим Слюсарчуком «рекордом Пі», видалено з їхньої бази даних.

«Ці «досягнення» могли б і залишитися в «Книзі рекордів України» у тій самій категорії, але з іншою розшифровкою, а саме: «Найбільший обман представників органів державної влади, ЗМІ, наукової інтелігенції та всіх громадян України»», – зазначив він.

«Враховуючи, що проект «Книга рекордів України» збирає досягнення, які прославляють і популяризують нашу країну, офіційно заявляємо, що інформацію щодо рекорду Слюсарчука було знищено», – додав Ігор Підчибій.

Андрій Слюсарчук нині перебуває в СІЗО Львова. Його обвинувачують у шахрайстві та підробці документів.

Слюсарчук став відомий кілька років тому за свої «феноменальні здібності»: зокрема, він нібито відтворював по пам’яті великі обсяги інформації, наприклад, 30 мільйонів цифр у числі «пі» після коми. Він також називав себе нейрохірургом і «лікував» хворих людей.

Однак цього року під час розслідування журналісти газети «Експрес» встановили, що Слюсарчук – самозванець, а результатом його діяльності стало щонайменше 3 смертельні випадки.
XS
SM
MD
LG