Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба спростовує інформацію про вкрай важкий стан Тимошенко


Інформація про вкрай важкий стан здоров’я колишнього прем’єра Юлії Тимошенко «є спотвореною та не відповідає дійсності». Про це йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби України.

«Враховуючи надані Юлією Тимошенко скарги на стан здоров’я керівництво Київського СІЗО постійно (зі збереженням конфіденційності) намагається надати кваліфіковану медичну допомогу (в тому числі за участі її особистого лікаря та медичної сестри). Але, незважаючи на це, вона систематично відмовляється від проведення запропонованих обстежень, у тому числі лабораторних та інструментальних, що порушує порядок отримання медичної допомоги особами, взятими під варту», – зазначають у службі.

Також, згідно з повідомленням Державної пенітенціарної служби, «за результатами останнього медичного обстеження комісії МОЗ Юлії Тимошенко дозволили спілкуватися з органами слідства в межах СІЗО». «Більше того, у період 15-18 листопада Юлія Тимошенко з власної ініціативи зверталася до адміністрації СІЗО та пропонувала ознайомити її з певними протоколами», – йдеться в ньому.

Напередодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова назвала стан здоров’я колишнього прем’єра «вкрай важким».
XS
SM
MD
LG