Доступність посилання

ТОП новини

Партії Тимошенко, Яценюка і Тягнибока можуть об’єднати зусилля на мажоритарних виборах на Прикарпатті


На Івано-Франківщині три політичні сили – «Батьківщина», «Фронт змін» і «Свобода», що «мають найбільші електоральні уподобання», ведуть переговори про те, аби на виборах за мажоритарним принципом висувати єдиного кандидата. Про це повідомив сьогодні керівник обласної організації партії «Батьківщина», народний депутат Дмитро Шлемко.

Такі переговори вже відбулися на рівні керівників обласних організацій, отримана згода «щодо принципів і стратегічних підходів щодо виборів по мажоритарних округах». За словами Дмитра Шлемка, «принцип дуже простий – узгодити єдину кандидатуру на кожний округ, щоб можна було на 99,9 відсотка очікувати перемоги цього кандидата», при цьому «не дати можливості пройти жодному від Партії Регіонів та інших».

Таку ініціативу Дмитро Шлемко вважає «живим прикладом для наслідування всіма іншими». Водночас він наголосив, що непростим буде такий процес в Тернополі і Львові, де є протиріччя між «Батьківщиною» і «Свободою». Натомість на Прикарпатті, де «найбільш вдало після місцевих виборів побудували формат більшості в обласній раді», така домовленість стала можливою.

Ініціативу вже підтримали Олександр Тручинов та Арсеній Яценюк, очікують згоди лідера всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока. А щодо четвертої сили – «Нашої України», за словами Дмитра Шлемка, питання залишається відкритим, бо «надто багато протиріч».
XS
SM
MD
LG