Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» може зіпсувати зимові свята українцям


Львів – Як доїхати до Львова чи в Карпати на зимові свята? Сьогодні це велика проблема для багатьох українців, які хочуть провести Новорічні та Різдвяні свята у Західній Україні. Адже залізничні квитки на 30 і 31 грудня розкупили блискавично. Таку ж ситуацію прогнозують і на Різдво. Держадміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») інформує, що додаткові потяги є невиправдано збитковими. Бо в один бік дороги всі місця зайняті, а у зворотній –порожні. Така логіка дивує пасажирів і турбує львівську мерію.

Залізничні каси у Львові. Цікавлюсь, чи є квитки з Києва на Львів на вечір 30-го і на 31 грудня, щоб встигнути зустріти Новий рік у місті Лева. У відповідь чую: «Немає квитків».

На Різдвяні свята квитків наразі не продають. Але вже можна спрогнозувати, що за кілька днів їх не буде на 6 січня до Львова.

Працівниця Львівської залізниці, яка просила не називати її імені, пояснила, що квитки у напрямку Львів – Київ, Київ – Львів уже рік стали елементом спекуляцій. Але, знаючи до кого звернутись на вокзалі, можна придбати квиток, заплативши 50 гривень «зверху».

Потягів буде все менше і менше

Щороку «Укрзалізниця» на Новорічні та Різдвяні свята виділяє на напрямок до Західної України, зокрема, до Львова, додаткові потяги. Наразі це питання ще не розглядали, повідомили Радіо Свобода у прес-службі «Укрзалізниці». Однак залізничники пояснили, що несуть великі збитки і експлуатаційні витрати, які не компенсуються. До того ж рухомий склад залізниць України зношений на майже 90 відсотків і цього року 202 вагони і 11 локомотивів будуть списані.

У західному напрямку України 30 грудня курсуватимуть 17 потягів за графіком. «Укрзалізниця» радить людям заздалегідь розглянути інші дні або варіанти виїзду на популярні напрямки зимового відпочинку…

У Карпатах місця для проживання вже заброньовані

Інформацію «Укрзалізниці» з тривогою сприйняли у Львівській міськраді. Адже у Львові традиційно очікують на великий потік туристів на зимові свята. Першого грудня розпочинається міжнародний джазовий фестиваль, із 16-го по 18 грудня триватиме акція «Відпочинок у Львові за півціни», під час якої готелі, ресторани, кав’ярні і навіть салон краси будуть за половину вартості. Ще місяць тому викуплені всі місця для проживання у Карпатах на Новий рік та Різдво.

Найчастіше Львів відвідують вітчизняні туристи, зауважує виконувач обов’язків начальника управління туризму Львівської міськради Галина Гриник, а тому важливо, щоб люди змогли приїхати до Львова, і до того ж комфортно.

«Звичайно, на всі потяги, автобуси є великий наплив туристів. Бо щороку на зимові свята до нас приїжджає більше гостей і ми робимо промоцію заходів, запрошуємо. Вважаємо, що мають бути додаткові потяги, бо людям буде складно приїхати, просто не приїдуть. Плануємо, що на вокзалі відкриємо туристичний пункт. Турист зможе отримати безкоштовно карту, перелік акцій», – розповіла Галина Гриник.

Мерія звертатиметься до залізничників із проханням надати додаткові потяги до Львова на зимові свята.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG