Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії хоче дестабілізувати Крим (огляд преси)


Київ – «У ФСБ Росії розроблений проект дестабілізації ситуації в Криму. Причина: кримські татари нібито є великою небезпекою російським інтересам, тому що перешкоджають намірам зробити Крим частиною Росії. І оскільки головним противником цього задуму виступає меджліс кримськотатарського народу, вони ставлять своїм завданням розділити кримських татар, усунути голову меджлісу й включити в його склад проросійськи налаштованих, керованих із Росії активістів, які в майбутньому сприятимуть цьому процесу». Про це в інтерв’ю газеті «День» розповів парламентарій Мустафа Джемілєв.

Сучасне озброєння України – вчорашній день. Як наголошують експерти газети «Голос України», держава досі не має системної стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу. Не відпрацьовані ефективні механізми оборонного замовлення. Особливо гостро дефіцит фінансування й непослідовність дій уряду виявляються під час виконання контрактів, до яких залучені іноземні компанії. А головне те, що оборонно-промисловий комплекс України сьогодні некерований, стверджує парламентське видання.

Перелік осіб – потенційних покупців українських чорноземів, який і без того не вельми розлогий, ще більше скоротять. Фермерські господарства можуть втратити право на купівлю-продаж сільгоспугідь, тим самим залишивши ринок землі на відкуп фізичним особам із високою платоспроможністю, а також державі. Як інформують «Економічні відомості», перелік осіб, що матимуть право на купівлю земельних ділянок після введення в Україні ринку землі, може бути скорочений на третину. Подробиці – в статті «Фермерів прибрали з землі».

У гонитві за здиранням податків на розкіш уряд і не помітив, як зарахував до категорії заможних навіть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. На неї тепер не варто сподіватися тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину чи роблять ремонт із використанням дорогих будматеріалів. Експерти газети «Україна молода» таким нововведенням обурені. Вони вважають, що замість того, аби поїхати в Кончу-Заспу чи Пущу-Водицю й промоніторити, як розкішно живуть там депутати і чиновники та чи сплачують вони податки, ці ж чиновники, натомість, збираються перевіряти господарства нужденних матерів у пошуках велосипедів чи кондиціонерів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG