Доступність посилання

ТОП новини

Ліга арабських держав висуває Сирії новий ультиматум


Ліга арабських держав на своєму засіданні в єгипетському Каїрі попередила сьогодні Сирію, що країна має до завтра погодитися на прибуття спостерігачів, а інакше організація знову збереться вже післязавтра, щоб запровадити проти Дамаска економічні санкції.

Серед таких санкцій можуть бути ембарго на торгівлю з владою Сирії будь-якими товарами, крім життєво необхідних народові, зупинення повітряного сполучення з країною чи припинення співпраці з центральним банком Сирії.

Раніше Дамаск висловив незгоду з планом Ліги арабських держав направити до Сирії 500 спостерігачів, які мали б відстежувати ситуацію з придушенням силовими структурами противладних протестів.

Понад тиждень тому Ліга арабських держав уже висувала Сирії подібний ультиматум щодо припинення насильства і допуску спостерігачів, але досі так і не здійснила своїх погроз про санкції, коли Дамаск не виконав його.

За останніми оцінками ООН, оприлюдненими ще кілька тижнів тому, в перебігу придушення протестів, які тривають у Сирії від березня, там іще тоді загинули понад три з половиною тисячі людей.
XS
SM
MD
LG