Доступність посилання

ТОП новини

Відвідувати зону відчуження ЧАЕС дозволять після 2 грудня – МНС


Відвідування зони відчуження Чорнобильської АЕС стане можливим після 2 грудня. Про це повідомив керівник Державного агентства України з управління зони відчуження Володимир Холоша.

Він зазначив, що саме на початку грудня оприлюднять нові офіційні правила відвідування зони, після чого стане можливим таке відвідування. «Ми про туризм узагалі не порушуємо питання. Ми говоримо про використання права громадян, і вітчизняних, і іноземних, на отримання інформації та на відвідування зони», – заявив він і наголосив, що «туристів у зоні не буде, будуть відвідувачі».

Глава відомства уточнив, що, згідно з новими правилами, для відвідування зони відчуження потрібно буде подати письмовий запит до Державного агентства з управління зони відчуження за 10 днів до самого відвідування. У письмовому запиті мають зазначатися координати людини, яка хоче відвідати зону відчуження, громадянство, мета й терміни відвідування, характер інформації, яку мають намір отримати під час відвідування зони, а також письмове підтвердження того, що людина не має юридичних протиріч для відвідування зони відчуження.

Володимир Холоша також розповів, що місто Прип’ять буде закрите для відвідування у дні пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним наказ МНС про порядок відвідування зони відчуження Чорнобильської АЕС, яким було дозволено її відвідування через фірми громадянами України та іноземцями, що не передбачено в законі про правовий режим цієї території.
XS
SM
MD
LG