Доступність посилання

ТОП новини

Комісар Ради Європи напише для України рекомендації щодо захисту прав людини


Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберґ заявив сьогодні, що після завершення візиту до України він напише звіт, який, зокрема, міститиме рекомендації для України щодо захисту прав людини.

Як сказав він журналістам у Сімферополі після зустрічі з головою Верховної Ради Криму Володимиром Константиновим, сьогодні він іще працюватиме в Криму, а завтра повернеться до Києва, де проведе прес-конференцію, інформує агентство «Інтерфакс-Україна».

Комісар Ради Європи з прав людини також повідомив, що однією з головних тем, яка цікавила його під час поїздки до Криму, була тема захисту відновлення прав депортованих громадян, які повернулися на батьківщину в Крим.

«Крим є регіоном із дуже багатою історією, часто трагічною, в ньому завжди жило багато представників різних національностей, етнічних груп, яким довелося натерпітися від сталінського та нацистського режимів, включно з депортацією цілих народів», сказав Хаммарберґ.

За його словами, під час зустрічі з кримським спікером, він, зокрема, цікавився питаннями, які порушуються на засіданнях постійної комісії кримського парламенту з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян.

У свою чергу Константинов, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що керівництво Криму готове дослухатися до рекомендацій, наданих у звіті Хаммарберґа.
XS
SM
MD
LG