Доступність посилання

ТОП новини

Нова надзвукова зброя у США і як депресивний тато впливає на дитину


Випробування надзвукової зброї
Випробування надзвукової зброї
США – В американській армії провели випробування літального апарату або снаряду, який пересувається в атмосфері Землі у п’ять разів скоріше, ніж швидкість звуку. Про деякі подробиці цього бойового пристрою розповіло інформаційне агентство «Асошіейтед Прес».

Снаряд запустили з американської військо-морської бази у Тихому океані минулого тижня в четвер о пів другої ночі за місцевим часом. Він загалом пролетів понад три з половиною тисячі кілометрів за неповні півгодини.

Представники Пентагону повідомили, що нова надзвукова зброя проходила тестування на маневреність в умовах польоту на далекі відстані. Нові снаряди оснащені системою точного електронного наведення, що дозволить вражати цілі на відстані в тисячі кілометрів від місця запуску.

Про програму створення нової надзвукової ударної зброї йшлося ще на початку року в заявах представників дослідницької служби американського Конгресу. І ось перші успішні результати випробування. Місце солдата в майбутніх війнах повністю витискатиметься ударною і руйнівною силою найновіших наукових досягнень.

Депресивний батько і дитина

Здоров’я батька впливає на поведінку дитини не менше, ніж здоров’я матері. А якщо точніше, то майже вдвічі більше. Американські дослідники вивчили сімейні проблеми понад двадцяти тисяч дітей. Насамперед, йшлося про депресії чоловіків, які викликають у багатьох випадках проблеми з поведінкою у їхніх дітей.

Як повідомляє американська телемережа «Фокс-Ньюз», це перше широкомасштабне дослідження наслідків депресивності чоловіків, яка породжує атмосферну аномалію в родині.

Як правило, раніше подібні вивчення здоров’я родин були в основному пов’язані з депресіями матерів. Як вважають учені, котрі проводили дослідження, депресія, як така, являє собою одну із найбільших проблем здоров’я як усього американського суспільства, так, ймовірно, й інших держав світу.

Провідний науковець кафедри медицини Нью-Йоркського університету Майкл Вайцман впевнений, що, з огляду на світові події, рівень депресії демонструє лише постійно зростаючу тенденцію, особливо, якщо взяти до уваги такі економічні проблеми, як рецесія і безробіття. Це напряму може вплинути на ментальний стан батьків і насамперед чоловіків.

Як свідчать результати дослідження, депресивна складова через батьків заторкує їхніх дітей. Учені доходять висновку, що проблеми поведінки дітей врешті-решт змусять лікарів займатися здоров’ям батьків. Поліпшення стану батьків зможе кардинально допомогти дітям.

Так що усім татам, які наражаються на проблеми в поведінці дітей, перш за все слід шукати усі причини не в дитині, а в собі. Легше долати заразу, коли знаєш, хто її справжній носій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG