Доступність посилання

ТОП новини

СБУ допитало активіста щодо причетності до підриву пам’ятника Сталіну


Голову дніпропетровської громадської організації «ГРАД» Андрія Денисенка допитали як свідка на причетність до підриву пам’ятника Сталіну в Запоріжжі у ніч на 1 січня нинішнього року. Про це Радіо Свобода у неділю повідомили в прес-службі організації.

За інформацією прес-секретаря Зої Красовської, слідчі дії провели у рамках справи про терористичний акт, яку вже одинадцятий місяць розслідує Запорізьке облуправління СБУ.

Очолювана Денисенком організація «ГРАД» надає юридичну та інформаційну допомогу членам «Тризубу», яких судять за відпилювання голови цьому ж пам’ятнику Сталіну, вчинений за три дні до вибуху – 28 грудня 2010 року.

Андрій Денисенко заявив, що вважає перевірку його причетності до вибуху формою психологічного тиску з метою послабити цю активність.

«У Запоріжжі досить великий вплив комуністичного клану. І вони все роблять, щоби використати справу підриву Сталіна для репресій проти патріотичних сил і не допустити розслідування невигідних версій скоєння теракту», – сказав Денисенко.

Раніше «ГРАД» вимагав перевірити причетність до вибуху в Запоріжжі російських політтехнологів. Крім того, організація активно виступає за демонтаж пам’ятника Сталіну, повторно встановленого 7 листопада.

12 грудня Жовтневий райсуд Запоріжжя має оголосити вирок «тризубівцям», звинуваченим у відпилюванні голови скульптурі Сталіна.
XS
SM
MD
LG